Project Description

KALKNAGELS BEHANDELEN

KALKNAGELS / SCHIMMELNAGELS

Denk je dat je een schimmelnagel ook wel kalknagel genoemd hebt, maar weet je het niet zeker. Raadpleeg dan een (medische) pedicure of ga naar je huisarts. Heb je kunnen vaststellen dat je een schimmelnagel hebt en je wilt hem door ons laten behandelen. Dan moet er worden gezorgd dat de nagel goed kort gehouden en gevijld wordt. Met het kort en plat houden van de nagel bedoelen wij vanaf de bovenkant. Als je dit niet doet gaat de schimmel zich ophopen, wordt de nagel dik en broos. Dit kun je zelf of door een pedicure laten doen. Een specialist (medisch) pedicure geeft onze voorkeur. Wij raden het altijd aan om je voeten/nagels goed te laten verzorgen door een pedicure. Zij zorgen ervoor dat je nagels er zo goed mogelijk uitzien. Dit maakt het verwijderen van de schimmelnagel een stuk makkelijker. Hoe platter de nagels is, hoe effectiever de behandeling.

Laat jij de nagel onbehandeld dan kleurt de nagel geelbruin of zelfs zwartbruin en zal de nagel gaan ophopen. Met gevolg dat de nagel loslaat en eraf valt. Het gehele proces begint opnieuw. Een nieuwe nagel zal geïnfecteerd terug groeien.

Wij voeren deze behandeling uit met de pico laser, in plaats van de nog veel gebruikte traditionele Q-switched ND YAG-laser. Hierdoor is onze behandeling vele malen effectiever. Deze laser dringt beter door in de nagel.

WAT IS EEN SCHIMMELNAGEL?

Een schimmelnagel is een schimmelinfectie aan één of meerdere nagels van de voeten en/of handen. Deze infectie komt ongeveer voor bij 2 tot 13% van de bevolking in Nederland. De kans op een schimmelinfectie neemt toe naarmate je ouder wordt. Bij mensen tussen de 40 – 60 jaar lijdt 15 – 20% aan een schimmel infectie aan de nagels. Bij kinderen komt het vrijwel niet voor.

Soorten schimmelnagels

 • Dermatofyten, ongeveer 90% van alle schimmelnagels wordt hierdoor veroorzaakt.
 • Non-dermatofyten en gisten, kunnen ook een schimmelnagel veroorzaken. Moeilijk te behandelen.

HOE ONTSTAAN SCHIMMELNAGELS?

De grootste groep van de bevolking heeft een prima afweer tegen schimmels en zal dit dan ook niet oplopen. Er zijn een aantal risico’s die bijdragen aan het ontstaan van schimmels:

 • Op blote voeten lopen in vochtige ruimtes, zoals zwembaden, sauna’s en douches.
 • Vochtige nagels, het niet afdrogen of slecht afdrogen van de voeten. Direct aantrekken van sokken en/of schoenen. Schimmels groeien op vochtige en warme pekken.
 • Verminderde bloedcirculatie, bijvoorbeeld te krappe schoenen.
 • Zweetvoeten, heftige transpiratie, schoenen die niet ademen.
 • Kunstnagel
 • Familieleden, bijvoorbeeld eigen douche
 • Gebruik altijd een eigen schone gedesinfecteerde nagelknipper.
 • Slecht groeiende nagel

HOE HERKEN JE DE SYMPTONEN VAN EEN SCHIMMELNAGEL?

Een schimmelnagel kan je onderverdelen in 4 fases:

 1. Wit- of geelverkleuring, begint meestal bij één nagel en verspreidt zich dan verder naar andere nagels.
 2. Geelbruine verkleuring, ontstaat wanneer de schimmelinfectie langer aanwezig is.
 3. Verdikking en brokkeling, wanneer de verkleuring al lang aanwezig is. De nagel hoopt zich op.
 4. Loslaten of afbreken, wanneer de nagel extreem is aangetast door de schimmel.

HOE KAN JE EEN SCHIMMELNAGEL VOORKOMEN?

 • Draag bijvoorkeur katoenen sokken en schoenen van een natuurlijk materiaal ademt goed, geen nylon of kunststof ademt slecht. Warmte kan niet ontsnappen.
 • Draag altijd slippers in openbare ruimte, zoals zwembaden, douches en sauna’s. Desinfecteer je slipper goed met alcohol.
 • Vermijdt overmatige transpiratie. Heb je hier last van verwissel dan regelmatig je sokken.
 • Droog je voeten zorgvuldig af. Schimmel groeien graag op vochtige pekken.
 • Gebruik niet teveel zeep en spoel dit grondig af.
Kalknagels verwijderen

HOE GAAT DE BEHANDELING IN ZIJN WERK?

Heb jij ervoor gekozen om je te laten behandelen bij The Skin Effect dan gaat dat als volg te werk. De nagel wordt vooraf grondig gedesinfecteerd met alcohol. Hierna wordt er een medisch koolstof masker aangebracht. Het masker wordt er met de laser afgeschoten. De laser schiet met een warmte van 70 graden de nagel in. Hierdoor zal de schimmel vernietigd worden. Hoe dunner de nagel, hoe dieper de laser penetreert. De schimmel bevindt zich niet alleen in de nagelplaat maar ook in het nagelbed. Na het laseren worden de overgebleven koolstof resten verwijdert en worden de aangedane nagels zorgvuldig ingesmeerd met Terabinafine creme of Canesten bij kinderen onder de 16 jaar.

Om de schimmelnagel volledig te verwijderen heb je minimaal 3 behandelingen nodig. De behandeling vindt plaats om de 3 tot 5 weken. Houdt er rekening mee dat een behandeling bij iedereen anders uitpakt. De één heeft genoeg aan 3 behandeling en de ander heeft er 6 nodig. Je lichaam is uniek, een behandeling kan bij iedereen anders uitpakken.

WELK RESULTAAT KUN JE VERWACHTEN?

Direct na de behandeling is er nog niks te zien. Resultaat zal je pas zien wanneer de nagel begint uit te groeien. Een nagel groeit gemiddeld 1 millimeter per maand. Het kan dus ongeveer een 9 maanden tot een jaar duren voordat de nagel is uitgegroeid. Een schimmelnagel is een langdurig proces. De nieuwe nagel zal zonder schimmel terug groeien. Wanneer de nagel begint uit te groeien is bij iedereen anders. Dit kan al na 1 behandeling zijn, maar ook pas na 3 behandelingen. Het proces verschilt per persoon. De nagels zullen langzaam gaan veranderen en minder geel worden. De nagel zal nog steeds moeten uitgroeien.

VOOR- NAZORG

 • Nagels frezen (pedicure)
 • Oude nagellak weggooien
 • Anti-schimmelcrème 2x per dag (Terabinafine crème),
 • Anti-schimmelpoeder voor in je schoenen
 • Schoenen elke dag verwisselen
 • Sokken en beddengoed wassen op 60 graden
 • Voeten goed drogen na het douche
 • Doucheruimte reinigen na gebruik
 • Nagelknipper na gebruik uitkoken
 • Op slippers lopen in openbare ruimte en deze reinigen na gebruik

MEER INFORMATIE

> WAAROM WIJ DE PICO LASER GEBRUIKEN!

Plan nu jouw afspraak in

Neem contact op

TARIEVEN

De betaling vindt altijd plaats na de behandeling. Dit kan via pin of contant. Contant kan alleen gepast.

Behandeling Per behandeling
   
1 nagel €40
2-4 nagels €70
5+ nagels   115
0%
KORTING

Verwen jezelf met onze speciale actie!

Nu 20% korting op verschillende behandelpakketten.