Wij maken gebruik van de Vectra XL Fiber Diode Lader, omdat dit ontharingsapparaat gebruik maakt van maar liefst 3 golflengtes. Dat maakt de Vectra XL Fiber Diode Laser uniek. De meeste apparaten die voor laserontharing gebruikt worden hebben maar 1 of slechts 2 golflengtes! Dit maakt ontharen op bijna elk huidtype mogelijk!

De nieuwste Fiber Diode Laser combineert de kracht van drie golflengtes op hetzelfde lichtgewicht en ijskoud gekoelde handstuk. Hierdoor is het niet nodig om met aparte handstukken te werken of de filters steeds te verwisselen. Dit maakt de definitieve ontharingsbehandeling een stuk aangenamer en comfortabeler voor zowel de klant als de behandelaar. Iedere golflengte richt zich op een andere structuur in de haarfollikel. Het is daarom mogelijk om elk haartype, huidtype en lichaamsdeel definitief te ontharen!

Hoe werkt de Fiber Diode Laser?

De Laser geeft gedurende een aantal milliseconden een lichtflits af aan de huid. Het licht wordt geabsorbeerd door de melanine (pigment) wat zich in de haar bevindt. Door de absorptie ontstaat warmteontwikkeling (circa 70-80 graden Celsius), die zich naar de bodem van de haarfollikel verplaatst. Hier ontwikkelt zich een gewenst stollingseffect en wordt de haarfollikel vernietigd.

the skin effect Aalsmeer

Ook maakt deze ontharingslaser gebruik van de SHR, ofwel ‘IN-Motion™ techniek’. Dit betekent dat het handstuk continu in beweging wordt gehouden, en er herhaaldelijk korte pulsen afgegeven worden. Hierdoor wordt de haarfollikel geleidelijk aan opgewarmd om uiteindelijk vernietigd te worden. Zo kun je in 1 keer een groot behandeloppervlak snel en moeiteloos behandelen

Kies ik voor Laser of IPL ontharing?

Ontharen met de Laser zorgt voor een kortere behandeltijd dan met IPL en je hebt minder kans op terug komende haren.

De kracht van 3 golflengtes

De Diode Laser van combineert de kracht van drie golflengtes op hetzelfde fiber gekoelde handstuk. Hierdoor is het niet nodig om met aparte handstukken te werken of de filters steeds te verwisselen. Dit maakt de behandeling een stuk comfortabeler voor de klant en verkort de behandelingsduur. Elke golflengte richt zich op een andere structuur in de haarfollikel. Het is daarom mogelijk om elk haartype, huidtype en lichaamsdeel te behandelen!

755nm (Alexandriet)

De 755nm is geschikt voor het breedste scala aan haartypen en -kleuren. Met deze golflengte pak je moeiteloos dunne en lichtere haartjes aan. De 755nm is bijzonder effectief bij donsharen en oppervlakkige haartjes, zoals de wenkbrauwen en op de bovenlip

808nm (Diode)

De 808nm penetreert tot diep in de haarfollikel. Deze golflengte heeft een zeer hoge herhalingsfrequentie en een groot oppervlaktebereik, waardoor de behandelingsduur zelfs gehalveerd kan worden. De 808nm is zeer geschikt voor het definitief ontharen van de armen, benen en baardgroei

1064nm (ND:Yag)

De 1064nm biedt de diepste penetratie van de haarfollikel en kent een lage absorptie door melanine. Hierdoor kunnen zelfs de meest harde en stugge haren op een zeer donkere huid aangepakt worden. Ook is deze golflengte effectief bij de verwijdering van haar op de hoofdhuid, oksels en intieme zones.