Direct na de behandeling is er een witte waas zichtbaar. Deze waas verdwijnt vanzelf. Daarnaast is de plek van de tatoeage meestal wat gezwollen en rood. Eén tot enkele dagen na de behandeling kunnen korstjes en blaren ontstaan, maar na een aantal dagen zal de huid herstellen zonder littekenvorming.

– De eerste paar uur na de behandeling voelt de behandelde huid branderig aan.

– Mocht je de huid willen na koelen doe dit dan altijd met een ijs of een coldpack ingewikkeld in een handdoek. Nooit direct op de huid.

– Bij de drogist of apotheek kun je Alhydan of Bepanthen crême kopen. Die breng je veertien dagen lang tweemaal daags aan op de plek waar je tatoeage gezeten heeft.

– Na 5 tot 7 dagen verdwijnen de korsten. Zolang de korsten aanwezig zijn dient u geen gebruik te maken van sauna, zwembad of hete baden. Sporten raden wij ook af.

– Je dient het gehele behandel trajecttraject zonlicht te vermijden. Dek de plek goed af. Lukt dit niet, smeer de plek dan om de 2 uur in met zonnebrand SPF 50. Ook als het niet zonnig is.

– Na het behandel traject blijft de huid nog tot een half jaar gevoelig voor zonlicht. Blijf de huid gedurende het eerste jaar insmeren met SPF 50. Mocht er een blaar ontstaan dan kun je deze het best door prikken met een steriele naald. Dit doe je rondom van buiten naar binnen. Zorg er altijd voor dat de huid waar de blaar zich bevind gedesinfecteerd is. Zo voorkom je ontstekingen.