Heb je veel last van rode huid in jouw gezicht? Lijkt het alsof je altijd aan het blozen bent? Mogelijk heb je couperose.

Bij couperose spreken we over verwijde bloedvaatjes aan de oppervlakte van de huid. Wanneer deze vaatjes een netwerk vormen, dan spreken we van couperose. De verwijde vaatjes zijn meestal rood van kleur, maar een paarse of blauwe kleur komt ook voor. Couperose is een vaatafwijking die niet uit zichzelf verdwijnt. Dit betekent dat u vaak rode wangen heeft. Couperose kan ook op uw neus, voorhoofd en kin voorkomen. Hoewel couperose een onschuldige huidziekte is, vinden veel mensen dit niet mooi. Een ander symptoom van couperose is een branderig gevoel bij uw rode huid. Deze aandoening komt ook voor op je benen. Je moet dan niet denken aan spataderen, maar aan fijne bloedvaatjes.

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaatjes in uw huid slapper en wijder worden. De oorzaak hiervan is niet bekend. Het kan veroorzaakt worden door rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid, maar dat is niet altijd het geval.

Wel zijn er een aantal verschillende zaken die kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose:

  • Erfelijkheid
  • UV-licht
  • Huidtype: mensen met lichtere huidtypen hebben meer kans te hebben op couperose
  • Wisselende temperatuur

Couperose is niet te voorkomen, maar u kunt het wel verminderen door de huid goed te hydrateren en door iedere dag een zonnebrandcrème te gebruiken. Ook het vermijden van grote temperatuurwisselingen zoals een warme sauna of extreme koude lucht heeft een positief effect op uw huid.

Mechanische beschadiging van de huid kan ook couperose verergeren. Denk bijvoorbeeld aan een operatie in uw gezicht of een agressieve cosmetische behandeling.

Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandelingen nodig om je pigmentvlekken te verwijderen. Dit is afhankelijk van het soort en de diepte van het pigment.

Om de behandeling goed te laten verlopen. Houdt er rekening mee dat je 3 dagen tot een week na de behandeling de volgende dingen te letten.

  • geen alcohol te drinken
  • niet uw huid te scrubben
  • niet te sporten
  • geen zware inspanningen leveren
  • niet naar de sauna te gaan

Ook is het van belang om minimaal vier weken voor en na de couperose behandeling uit de zon te blijven en/of de huid te beschermen met een zonnefactor hoger dan 30.

Kom jij ook langs in onze kliniek in Aalsmeer? De specialisten van The Skin Effect staan klaar om je te behandelen.